Još jednom pokazala humanost
4

Oprah počastila beskućnika večerom u luksuznom restoranu

Klix.ba
Oprah Winfrey (Foto: AFP)
Oprah Winfrey (Foto: AFP)
Beskućnik po imenu Eddie vidio je Oprah Winfrey kako večera na terasi restorana Scarpetta na Beverly Hillsu te ju zamolio za zdjelu supe. Oprah mu je potom dala puno bolji obrok.

"Molim vas, možemo li mu dati nešto novca, dati mu obrok", upitala je Oprah svoje prijatelje i osoblje restorana, nakon čega je beskućnik dobio pristojnu večeru i dosta novca od njenih prijatelja koji su s njom večerali.

Scarpetta je luksuzni talijanski restoran u kojem, naprimjer, obični špageti sa ukusnim umakom od paradajza koštaju 24 dolara. Restoran posluje na nekoliko lokacija u SAD-u, a magazin People navodi kako je američki reper Jay-Z u jednom od tih restorana, proslavljajući selidbu u Miami 2011. godine, ostavio napojnicu od 50.000 dolara plaćajući bocu šampanjca koja je koštala 250.000 dolara.

Oprah je poznata po svojoj velikodušnosti, 2007. godine je osnovala akademiju za djevojke u Južnoj Africi, koja pruža mogućnosti siromašnim djevojčicama da steknu obrazovanje i uslove za bolji život. Kroz svoj talk-show, koji je završio 2011. godine, ona je stalno isticala ljubav i osjećaj za humanost. Lijepo je znati da Oprah tako radi i u privatnom životu, prenio je Huffington Post.