Član Backstreet Boysa
41

Nick Carter optužen za silovanje maloljetne autistične obožavateljice 2001. godine

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Američki pjevač Nick Carter je optužen da je silovao maloljetnu djevojku 2001. godine, prema objavi na konferenciji za novinare koju su navodna žrtva i njeni advokati održali u četvrtak.

Shannon "Shay" Ruth je na Facebooku u suzama izjavila da ju je, kada je imala samo 17 godina, član Backstreet Boysa seksualno napao.

"Posljednja 21 godina bila je ispunjena bolom, zbunjenošću, frustracijom, stidom i samopovređivanjem koji su direktna posljedica silovanja Nicka Cartera", tvrdi sada 39-godišnjakinja.

"Iako sam autistična i živim sa cerebralnom paralizom, vjerujem da ništa nije više utjecalo niti imalo trajniji utjecaj na moj život od onoga što mi je Nick Carter uradio i rekao", kazala je u svom obraćanju.

Dodala je i da joj je Carter prijetio zbog čega je oklijevala da progovori te jer je vjerovala da bi mogla "otići u zatvor" ako nekome kaže šta se navodno dogodilo.

Međutim, ona tvrdi da je njena motivacija sada želja da "zaustavi" Nicka Cartera da "napadne još tinejdžera i žena" i "pozove Nicka Cartera na odgovornost".

"Samo zato što je Nick Carter slavna ličnost ne znači da je on oslobođen svojih zločina", poručila je.

Ruthin advokat Mark J. Bošković je također stao na podijum da podrži svoju klijenticu i rekao da postoje još tri žene - identifikovane samo kao Jane Doe - koje su navedene u tužbi pokrenutoj zajedno sa Ruth.

Nick Carter još se nije oglasio povodom tužbe i tvrdnji Shannon Ruth.