Treća optužba
25

Nick Carter ponovo ide na sud zbog seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja

L. R.
Nick Carter (Foto:Shutterstock)
Nick Carter (Foto:Shutterstock)
Član boy benda Backstreet Boys i pjevač Nick Carter po treći put se suočava sa optužbama za seksualno zlostavljanje.
U prijavi koje je upućena pjevaču, navodi se da je Carter 2003. godine više puta seksualno zlostavljao djevojku inicijala A.R. bez njenog pristanka te ističe kako nikada nije koristio zaštitu. Također, prijetio joj je da njegovo zlostavljanje mora ostati tajna.

Kao jedan od slučaja, u tužbi se navodi da ju je Carter drogirao i natjerao tri muškarca da gledaju dok je on siluje i zlostavlja. Posebno ističe da ju je zarazio i spolno prenosivom bolešću. Prema izvještaju, A.R. je imala samo 15 godina kada joj se to dogodilo.

Ubrzo, nakon žalbe koja je podnesena u Las Vegasu, javio se i njegov advokat Dale Hayes koji poriče optužbe.

"Kada je A.R. prvi put prije 20 godina optužila Nicka Cartera, sud je temeljito istražio, a zatim obavijestio A.R. da su njezine tvrdnje bile besmislene", poručio je advokat Hayes.

Ova prijava dolazi nakon što je sudac u srijedu presudio da se Carterova protutužba za klevetu protiv Melisse Schuman, koja ga je prethodno optužila da ju je silovao u svom stanu u Santa Monici 2003. godine kada je ona imala 18 godina, a on 22 godine, može nastaviti.

Pored toga, za seksualno zlostavljanje tužila ga je i Shannon Ruth, koja tvrdi da ju je silovao u turističkom autobusu 2001. godine kada je imala 17 godina.