Dobio zabranu prilaska
14

Muškarac provalio u dom slavnog glumca, nožem prijetio njemu i njegovoj porodici

L. R.
Benedict Cumberbatch (Foto: EPA)
Benedict Cumberbatch (Foto: EPA)
U dom slavnog glumca Benedicta Cumberbatcha u Londonu nedavno je provalio čovjek koji je prijetio njemu i njegovoj porodici.
Kako navode strani mediji, riječ je o 35-godišnjem Jacku Bissellu koji je radio kao kuhar u hotelu Beaumont u Mayfairu. On je nogom provalio ulazna vrata dvorišta, navodeći kako se nada Cumberbatchovoj smrti.

Glumac i njegova supruga Sophie Hunter te njihovo troje djece navodno su bili u kući u trenutku provale i mogli su čuti čovjeka koji im je prijetio.

"Cijela porodica bila je potpuno prestravljena i mislili su da će ovaj tip ući i povrijediti ih. Srećom, nije otišao predaleko. Benedict i Sophie imali su mnogo neprospavanih noći otkako su se brinuli da bi mogli ponovno biti meta. Činjenica da je to bio ciljani upad čini ga još strašnijim", objasnio je izvor blizak porodici.

Policijski izvještaji navode da je provalnik uzeo jednu od saksija u dvorištu i bacio je na zid, a u jednom je trenutku pljunuo na interfon i onda ga otkinuo. Pobjegao je s mjesta zločina, ali ga je policija uspjela pronaći zahvaljujući DNK analizi njegove pljuvačke.

Provalnik Bissell je uhapšen, kažnjen novčanom kaznom i trogodišnjom zabranom prilaska prilaska porodici slavnog glumca. Tokom suđenja, tužioci su otkrili da je Bissell navodno rekao obližnjem trgovcu da će provaliti u Cumberbatchov dom i spaliti ga.