Pokajao se
0

Moby otkazao gostovanje u Velikoj Britaniji nakon skandala s Natalie Portman

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Moby je otkazao niz nastupa u Velikoj Britaniji nakon što je naišao na žestoke kritike javnosti zbog tvrdnji da je bio u vezi s glumicom Natalie Portman, koje je iznio u svojoj najnovijoj knjizi, što ona negira.

Ovaj američki muzičar trebalo je da posjeti Veliku Britaniju u junu kako bi promovisao svoju drugu autobiografsku knjigu "Then It Fell Apart".

Međutim, gostovanje je privremeno odgođeno, a Moby je rekao fanovima na Instagramu da će "otići na neko vrijeme". Ova informacija dolazi nakon što je Natalie Portman osporila tvrdnje da je bila s Mobyjem u vezi, a koje je on iznio u knjizi.

"Moby otkazuje sve predstojeće javne nastupe. Izvinjavamo se zbog bilo kakvih neugodnosti koje to može prouzrokovati kod publike", stoji na zvaničnoj web stranici muzičara i spisatelja.

On je trebao gostovati na Manchester Literary Festivalu, Earth Londonu, Dublin's Liberty Hallu i Hay Festivalu.

"Želim ponovo da se izvinim i da jasno kažem da je sve ovo moja greška. Ja sam taj koji je izdao knjigu, a greška je što je nisam pokazao ljudima o kojima sam pisao. Ja sam taj koji je pisao arogantno, ja sam onaj koji se ponašao bezobzirno i nepošteno", napisao je Moby na Instagramu.