Iskreno o karijeri
108

Maid Hećimović se 2013. proslavio, a sada se iznenadi kad ga neko prepozna: Ne umijem da se laktam

I. S.
Screenshot: telegraf.rs
Screenshot: telegraf.rs
Bh. pjevač Maid Hećimović se proslavio 2013. godine učešćem u takmičenju "X Factor", kada je osvojio treće mjesto. No, u posljednjih nekoliko godina nije toliko aktivan na sceni.

"Nije da sam nestao, ali me nema toliko medijski. I dalje se bavim muzikom, konstantno radim, ali nisam dugo ništa snimio. Jednostavno sam se pogubio u ovome svemu što se dešava na našoj balkanskoj sceni. Da snimim nešto za svoju dušu, to baš ne prolazi sad, a da ulažem silne pare u nešto što ne volim, što bi prije prošlo...", rekao je u intervjuu za Telegraf.

No, dodao je da je sada definitivno vrijeme da nešto započne.

"Evo snimio sam ovdje u Telegrafu sad baš neke covere i mislim da će biti baš dobro, jer sam odavno planirao da ih snimim, makar na taj način da istupim medijski", kazao je.

Prije 10-ak godina je bio popularan širom Balkana, a sada se iznenadi kada ga u Srbiji neko prepozna.

"U Bosni sam ja koliko-toliko medijski zastupljen, ali mi je opet iznenađenje sad kad sam došao u Beograd da me neki ljudi prepoznaju i kažu: 'O, Maide, gdje si, šta si?'. Čak me je malo iznenadio poziv od urednika Telegraf Musica", naveo je.

Spomenuo je da se uvijek rado vraća u Beograd te da sebi zamjera jednu stvar.

"Jedino što nemam je to da ne umijem da se laktam, ne umijem da se izborim za sebe. Sve što radim i na osnovu čega radim je ono od usta do usta 'Kako onaj mali pjeva dobro', tako da, eto, to mi fali", kazao je.

Istaknuo je kako mu je Željko Joksimović, njegov mentor u "X Factoru", dao ogroman vjetar u leđa.

"Nakon showa, dosta sam radio po Makedoniji. Pjevao sam čak nekoliko puta kao gost Željku na koncertima i u Makedoniji, ali i na Koševu u Sarajevu i on mi je zaista puno pomogao, čak i dok je trajao show", rekao je.