Predviđanja PR stručnjaka
0

"Lewis Hamilton će biti veći od Beckhama"

Sarajevo-x.com
Zvijezda Formule 1 Lewis Hamilton uskoro će biti veći i od nogometaša Davida Beckhama, predviđaju to britanski stručnjaci za odnose s javnošću, a dan nakon što je u Brazilu osvojio titulu svjetskog prvaka.

Britanski PR eksperti, kako prenosi Daily Mail, vjeruju da bi zarada mladog Britanca vrlo lako mogla doseći iznos od milijarde dolara (620 miliona britanskih funti), što je dvostruko više od onoga što je, prema procjenama, zaradio sedmerostruki šampion Formule 1 Michael Schumacher.

Hamilton je, kao McLarenov početnik, prošle godine po utrci zarađivao jedva 250.000 britanskih funti, iako se vjeruje da je za odlične rezultate na stazi na kraju dobivao mnogo veće bonuse.

Danas, Lewis Hamilton je postao ponos i dika McLarena, te njegov ugovor s ovom kompanijom, koji traje do 2012. godine, navodno je vrijedan 75 miliona funti uključujući suradnju s sponzorima tima poput bankarske grupacije Santander, modne kuće Hugo Boss, Mercedesa i Johnnyja Walkera.

Prema listi bogataša iz auto-moto industrije, koju je sastavio portal Auto Trader, 23-godišnji Hamilton "vrijedi" oko 15 miliona funti, što je manje od polovine vrijednosti imovine drugog britanskog vozača Formule 1 Jensona Buttona.

Međutim, McLaren je navodno dozvolio Lewisu da potpiše privatne sponzorske ugovore koji će ga sasvim sigurno lansirati u super ligu sportaša s najvećim zaradama.

"Bit će veći od Beckhama, jer mu je tek 23 godine, a auto utrke su unosnije i od nogometa. Ako biste birali sport samo radi najbrže i najbolje zarade, onda su auto-moto utrke najbolji izbor, jer su popularne širom svijeta i privlače jake sponzore iz svijeta finansija i nafte", izjavio je Max Clifford, Britanac koji je bio medijski predstavnik slavnog košarkaša Michaela Jordana.

Također je dodao kako je dečko pjevačice Nicole Scherzinger mlad, očito talentovan i zgodan dečko, što je upravo savršena kombinacija za sponzore.

Što se tiče porodice Beckham, njihovo bogatstvo je u aprilu procijenjeno na 125 miliona funti, a sam David navodno godišnje zaradi oko 16 miliona funti zahvaljujući sponzorskim ugovorima i igri u američkom nogometnom klubu LA Galaxy.