Nakon životnih nedaća
48

Kćerka muzičke legende proslavila 30. rođendan i otkrila: Nisam mislila da ću ga dočekati

I. B.
Frances je Cobainova kćerka jedinica (Foto: Instagram)
Frances je Cobainova kćerka jedinica (Foto: Instagram)
Kćerka legendarnog muzičara Kurta Cobaina i Courtney Love, proslavila je svoj 30. rođendan, a nakon životnih nedaća otkrila je kako se prije deset godina uopće nije nadala da će dočekati ovaj dan.

Osnivač grupe Nirvana je bio poznat i po svojoj romansi sa Courtney Love. U vrijeme kada se par upoznao, Love je već bila poznata glumica, dok je Cobainova Nirvana postajala sve slavnija.

Njih dvoje proveli su dvije godine u braku, te zajedno dobili i kćerku Frances Bean Cobain. Ona je imala samo godinu dana kada je u 27. godini života Cobain počinio samoubojstvo. U emotivnoj objavi na svom Instagramu, Frances je otkrila kako je gubitak oca definisao njen život.

"Uspjela sam. Iskreno, 20-godišnja Frances nije bila sigurna da će se ovo dogoditi", početak je njene objave uz niz fotografija.

“U to vrijeme, intrinzični osjećaj dubokog samoprijezira diktiran nesigurnošću, destruktivnim mehanizmima suočavanja i sa više traume nego što su moje tijelo ili mozak mogli podnijeti, utjecali su kako vidim sebe i svijet - kroz leću ljutnje zbog toga što živim život s toliko haosa i vrste boli povezane s tugom koja se činila neizbježnom", nastavila je umjetnica, aludirajući na gubitak oca u tako mladoj dobi.

Frances, koja se godinama borila sa zloupotrebom droge i mentalnim problemima, opisala je i kako je "događaj u avionu koji je približio smrti", bio trenutak kada je počela osjećati zahvalnost za svoj život.

"Drago mi je što sam dokazala da sam bila u krivu i što sam pronašla načine kako pretočiti bol u znanje", dodala je.

[TWITTER]1560298813931360259[/TWITTER]

U ovom novom poglavlju života, jedinica preminule muzičke legende izjavila je kako se "nada da će ostati meka bez obzira na to koliko se svijet s vremena na vrijeme može činiti teškim, uživati ​​u sadašnjem trenutku s poštovanjem, obasipati voljene ljude s više zahvalnosti nego što bi riječi to ikada mogle iskazati i ostaviti prostor za nastavak učenja".

Između ostalog, na fotografijama koje je podijelila, Frances pozira i sa svojim novim dečkom Rileyjem Hawkom.

To je njena prva veza nakon što je podnijela zahtjev za razvod od bivšeg supruga Isaiaha Silve.

Brak koji je trajao dvije godine okončan je na prilično buran način, a između ostalog vodio se spor i oko Cobainove slavne gitare za koju je Silva tvrdio da ju je dobio kao "vjenčani dar".

Frances je zanijekala da mu je ikada dala gitaru, a ubrzo nakon toga predmet je stavljen na aukciju.