Vila od 15 miliona dolara
7

Katy Perry i Orlando Bloom na suđenju zbog kupovine nekretnine, vlasnik tvrdi da nije znao šta radi

L. R.
Katy Perry i Orlando Bloom (Foto: EPA)
Katy Perry i Orlando Bloom (Foto: EPA)
Slavni par Katy Perry i Orlando Bloom idu na suđenje zbog kupovine vile vrijedne 15 miliona dolara.

Naime, prvobitni vlasnik Carl Wescott smatra da dogovor s Perry i Bloomom nije bio pošten. On tvrdi da je slavni par kupio njegovu vilu dok on nije bio pri zdravoj pameti.

Prema pisanju medija, nekretnina koju su oni kupili u Santa Barbari, prodana je nedugo nakon što je njen vlasnik Wescott otpušten iz bolnice, gdje nekoliko dana prije imao operaciju leđa koja je trajala šest sati.

Wescott je navodno nakon operacije uzimao mnogo tableta protiv bolova i tvrdi da nije znao šta radi. Ovaj 83-godišnjak boluje i od Huntingdonove bolesti, koja osim što utiče na rad mišića, dovodi i do promjena mentalnog stanja te je zbog toga proglašen duševnim bolesnikom.

Wescott je zatražio da se ugovor proglasi ništavnim ili poništivim na temelju toga što "nije imao mentalnu sposobnost da razumije prirodu i vjerojatne posljedice", gdje napominje da nikada nije razgovarao s agentom za nekretnine o popisu svog vlasništva.

Prema tužbi, slučaj je započeo 2020. godine, ali tek sada dolazi do suda. Također, tvrdi da su mu agenti za nekretnine slavnog para prijetili tužbom ako ne proda svoju imovinu.