Danas ima milione
51

Katy Perry je živjela u siromaštvu, roditelji se oslanjali na bonove za hranu kako bi preživjeli

L. R.
Katy Perry (Foto: EPA)
Katy Perry (Foto: EPA)
Pop zvijezda Katy Perry nedavno je za medije otkrila da je u djetinjstvu živjela u siromaštvu, gdje je često bila gladna.
Unatoč tome što sada njeno bogatstvo vrijedi 530 miliona dolara, ona je govorila kako je odrastala u siromašnom domu, gdje su se njeni religiozni roditelji morali oslanjati na bonove za hranu kako bi spojili kraj s krajem.

"Želite li razgovarati o bonovima za hranu? Ja mogu razgovarati o bonovima za hranu. Želite razgovarati o donacijama hrane? Ja mogu razgovarati o donacijama hrane", rekla je za medije.

Njeno teško djetinjstvo je utjecalo na želju da ostvari značajan utjecaj izvan svoje muzičke karijere. Tako je zajedno sa svojom starijom sestrom Angelom Hudson osnovala Fireworok Foundation s ciljem da siromašnoj djeci omogući prisup umjetnosti.

"Puno puta je podsjeća da ni mi nismo potekli iz bogate porodice. Katy nije rođena u nekoj muzičkoj porodici koja je imala sav taj pristup. Naporno je radila toliko godina da bi došla tu gdje jest", rekla je jednom prilikom njena sestra Angela.

Fondacija Firework već je imala značajan utjecaj. Više od 400 srednjoškolaca koji su pohađali Camp Firework, imali su priliku da kroz niz aktivnosti uče o pisanju pjesama, koreografiji i muzici. Katy čak i sama sudjeluje u aktivnostima u kampu jer želi mijenjati živote mladih na jedan pozitivan način.