Nije oduševljen
15

Jay-Z smatra da je Beyonce trebala osvojiti album godine: Osvajanje Grammyja bio nam je cilj

L. R.
(Foto: Twitter)
(Foto: Twitter)
Nisu samo fanovi pjevačice Beyonce jedini koji su smatrali da je ona trebala osvojiti ovogodišnji Grammy za album godine, među njima se našao i njen suprug i muzičar Jay Z.
Jay-Z je to izjavio tokom intervjua prije samog početka ceremonije za medij Tidal. Legendarni reper rekao je novinaru Elliottu Wilsonu da bi album "Renaissance" trebao preuzeti tu čast.

"Istina je da smo odrasli sa željom da osvojimo Grammyje i to nam je bio cilj. Samo želimo da to isprave. Čak i s njenim albumom "Lemonade" osjećao sam da su propustili trenutak za nagradu", izjavio je Jay Z.

Jay-Z je rekao da je album "Renaissance" koji sam inspiriše kreativnost pa u konačnici mora i osvojiti Grammy za album godine. Međutim, komisija koja je odlučivala o tome nije dijelila njegovo mišljenje te za album godine izabrala je album Harryja Stylesa koji se zove "Harry's House".

To je izazvalo neugodnu situaciju na samoj dodjeli, kada je Harry Styles izašao na pozornicu da preuzme nagradu. Beyonceini fanovi počeli su mu zviždati i dobacivati da je nije zaslužio te da je ovu nagradu trebala dobiti Beyonce.