Dugo je krila ovisnost
65

Jamie Lee Curtis proslavila 25 godina apstinencije: Da je fentanil bio dostupan, bila bih mrtva

L. R.
Jamie Lee Curtis (Foto: EPA-EFE)
Jamie Lee Curtis (Foto: EPA-EFE)
Glumica Jamie Lee Curtis jučer je obilježila 25 godina apstinencije od zloupotrebe opioida.
Naime, slavna oskarovka jučer je putem svog Instagram profila objavila svoju crno-bijelu fotografiju na kojoj drži prsten sa svojim incijalima i slovima ispisan broj 25.

"25 godina čista i trijezna. Dan po dan. Njih 9.125. Ono što je unutra, kako je pjevao moj stari prijatelj Adam, je osjećaj mira, vedrine, svrhe i najvećeg osjećaja da nisam sama. Mnogi drugi dijele istu bolest i rješenje. Za sve one koji se bore s ovisnošću i sramom, postoje i drugi kojima je stalo. Moja ruka u tvojoj. Naše ruke u vašima", napisala je u opisu objave.

Inače, glumica je ranije otvoreno govorila o svojoj borbi s ovisnošću. Ona je 2019. za medije rekla kako je prvi put postala ovisna nakon što se podvrgnula rutinskoj operaciji za uklanjanje natečenih dijelova kože oko očiju.

"Dali su mi Vicodin kao lijek protiv bolova za nešto što nije bilo stvarno bolno", rekla je tada.

Svoju ovisnost je dugo krila, ali je odlučila potražiti pomoć nakon što je pročitala tekst o ovisnosti pisca Toma Chiarellea, koji je također bio ovisnik o Vicodinu. Prošle godine je otkrila da bi sada bila mrtva da nije dobila pomoć.

"Bila sam ovisnica o opijatima i voljela sam čuti o opijatima. Da je fentanil bio tako lako dostupan kao što je danas na ulici, bila bih mrtva", rekla je Jamie Lee Curtis u jednom intervjuu.