Showbiz
0

Humana misija Victorije Beckham: Posjetila žene i djecu u južnoj Africi

Klix.ba
(Foto: Twitter)
Victoria Beckham je imenovana za UN-ovu ambasadoricu dobre volje i tako se pridružila Angelini Jolie, Emmi Watson i Leonardu Di Capriju. Prije nekoliko dana je putovala u južnu Afriku nakon čega je na Twitteru objavila dirljive fotografije sa bebama i ženama iz ugroženih područja.

Četrdesetogodišnja zvijezda je putovala u Sowetu u ime UNAIDS kampanje i Elton John AIDS fondacije (EJAF).

Tvitala je fotografije na kojoj drži bebu, a pisala je o radu EJAF-a koja je pomogla pri liječenju beba od virusa HIV-a dok su još u maternici zaraženih majki.

"U posljednje tri godine EJAF je pomogao više od 60.000 zaraženih majki koje rađaju HIV negativne bebe", napisala je Victoria Beckham.

Victoria je tvitala fotografiju na kojoj crta grafite na zidu edukacijskog centra u gradu. Iako je propustila otvorenje njene prodavnice u Londonu rekla je da je osjećala veću dužnost da učini nešto za zdravlje žena.

Na konferenciji za medije u New Yorku je rekla: "Ja sam majka i žena. Učinit ću sve što mogu da se podigne svijest o zdravlju žena. Nedavno sam posjetila Južnu Afriku, a bila sam veoma dirnuta pričama žena koje sam upoznala da sam dobila nevjerovatnu inspiraciju. Znala sam da moram nešto učiniti“.

Victoria je najavila svoj ponovni odlazak u južnu Afriku za nekoliko sedmica. Cilj UNAIDS-a je obezbijediti antivirusne terapije za 15 miliona osoba i smanjiti prijenos virusa seksualnim putem 50 posto do 2015. godine. Modna dizajnerica je posjetila Cape Town u februaru u sklopu Born Free inicijative, koja se bavi pitanje HIV-a koji se prenosi s majke na dijete.

U augustu, Victoria je bila domaćin online prodaje 600 predmeta iz njene kolekcije kako bi skupila novac za majke koje žive s HIV-om u subsaharskoj Africi.