Ne želi se hvaliti
67

Glumica Rosamund Pike otkrila da svoje nagrade zakopava u vrtu iza kuće

L. K.
Iako mnogi glumci i glumice svoje nagrade slažu u police u uredu ili u kući, američka glumica Rosamund Pike ima drugačiju praksu. U intervjuu koji je dala Ellen DeGeneres otkrila je kako je svoje trofeje zakopala u vrtu iza kuće.

Pored brojnih nagrada koje je dobila za vrijeme svoje dugogodišnje karijere, Pike je nedavno obogatila svoju kolekciju trofeja sa Zlatnim globusom koji je dobila u kategoriji Najbolja glumica u komediji za ulogu u "I Care A Lot".

Iako bi mnogi jedva dočekali priliku da se pohvale svojim nagradama, ova glumica to ipak nema potrebu raditi.

"Problem je psihološke prirode. Ako je u publici neki psihijatar/psiholog, vjerovatno će reći da je u pitanju sindrom uljeza. Nije mi ugodno predstavljati svoje nagrade na taj način. Kako će se ljudi ponašati kad ih vide prilikom posjete mom domu? Da li će reći 'O Bože, vidi, sve ovo su tvoje nagrade!'. Neugodno mi je, zato ih zakopavam u vrtu, ali iz zemlje uvijek viri mali dio - recimo, ruka ili vrh globusa", rekla je Pike.

Dodaje kako sve to smatra vrlo zabavnim, posebno zato što vjeruje da će u budućnosti neko drugi kupiti njenu kuću i pronaći nagrade: "Mislit će da su pronašli zakopano blago, a onda će otkriti da su to samo nagrade. Vjerovatno će se pitati u čemu je trik".