"Potpuno uništeno lice"
5

Britanska glumica zbog ozljezde lica nosila veo na dodjeli Zlatnih globusa

L. R.
Rosamund Pike (Foto: EPA-EFE)
Rosamund Pike (Foto: EPA-EFE)
Britanska glumica Rosamund Pike na dodjeli Zlatnih globusa nosila je zaštitni veo kako bi prekrila ozljede od skijaške nesreće.

Glumica koja je bila nominovana za svoju ulogu u filmu "Saltburn", istakla se modnom kombinacijom na dodjeli Zlatnih globusa u nedjelju, kada se pojavila u čipkastoj crnoj hajini bez naramenica, koja je upotpunjena velom preko elegantne punđe.

Dok je razgovarala s novinarima na crvenom tepihu, zvijezda je otkrila da je čipkani detalj za glavu nosila iz potpunog drugog razloga.

Rosamund Pike (Foto: EPA-EFE)
Rosamund Pike (Foto: EPA-EFE)

"To je zaštitni veo za ovu priliku. Doživjela sam nesreću na skijanju tokom Božića. Nije ono što želiš imati kada dolaziš na dodjelu Zlatnih globusa 7. januara", rekla je Pike.

Pike je rekla da joj je lice 26. decembra bilo "potpuno uništeno" zbog nesreće pa je razmišljala šta će poduzeti. Iako je njeno lice na kraju djelovalo dobro i bez ožiljaka, ona je odlučila zadržati veo za ovu priliku.

Podsjećamo, sinoć je u Los Angelesu održana 81. ceremonija dodjele Zlatnog globusa, a najveći uspjeh je zabilježio film "Oppenheimer". Ova ceremonija je svojevrsna najava dodjele Oscara, koja će se održati 10. marta.