Snimljen u Los Angelesu
31

Glumačku zvijezdu '90ih mnogi pamte po ulozi Supermana, a danas bi ga rijetki prepoznali

N. O.
Cain kao Superman
Cain kao Superman
TV zvijezda 90-ih, Dean Cain, pojavio se u javnosti nakon godina izbivanja, a viđen je u Los Angelesu tokom vikenda gdje je prisustvovao 91. godišnjoj božićnoj paradi.

Cain je najpoznatiji po svom angažmanu u hit TV seriji iz 90-ih "Lois & Clark: The New Adventures of Superman", gdje je četiri sezone glumio Supermana zajedno s Teri Hatcher u ulozi Lois Clark.

Većina ljudi ga pamti kao Clarka Kenta, ali glumac je imao niz drugih angažmana. Pojavio se u desetinama TV serija uključujući originalni "Beverly Hills 90210", "Just Shoot Me!", "Ripley's Believe It Or Not", "Law and Order: SVU", "Frasier", "Smallville", "Entourage" i "Don't Trust the B**** in Apartman 23".

Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter

Posljednjih godina privukao je više pažnje zbog svojih političkih stavova nego zbog svoje glumačke karijere: 2016. i 2020. podržao je i glasao za Donalda Trumpa, uprkos tome što je sebe opisao kao "ljevičar" po mnogim pitanjima. Godine 2018. izabran je u upravni odbor Nacionalnog streljačkog saveza Amerike.

U intervjuu za Fox News Digital prošlog mjeseca, Cain je otkrio razlog zašto je u maju prodao svoj dom u Malibuu za 6,25 miliona dolara i preselio se u Las Vegas.

"Moj dom u Malibuu će biti moj zauvijek dom. Tamo sam trebao umrijeti i sve će biti uredu. Ne možete pobijediti vremenske prilike. I imao sam divnu kuću s nevjerovatnim pogledom, ali vlade mogu upropastiti područje. I to je ono što se dešava u Kaliforniji. Politika je jednostavno užasna. Fiskalna politika, politika mekog prema kriminalu, politika beskućništva", rekao je on u intervjuu.