Isprobao je odijelo
33

Paul Walker je 2003. godine odbio 10 miliona dolara za ulogu Supermana

D. B.
Paul Walker
Paul Walker
Američki glumac Paul Walker, koji je najpoznatiji po ulozi u franšizi "Fast & Furious", odbio je 10 miliona dolara za ulogu Supermana, koja mu je ponuđena 2003. godine.

Walker je rekao "ne" ulozi Supermana, što su potvrdili njegov menadžer Matt Luber i kaskader Oakley Lehman u dokumentarcu "I Am Paul Walker" iz 2018. godine. Dokumentarac je snimljen posthumno nakon što je glumac poginuo u saobraćajnoj nesreći 30. novembra 2013. godine.

"Mislim da se radilo o ugovoru vrijednom 10 miliona i on je bio favorit za ulogu. Znam da je razmišljao da snimi taj film, ali nije htio snimiti tri ili četiri te ostati Superman do kraja života", izjavio je Luber.

Walker je čak isprobao Supermanovo odijelo, a upravo tada je shvatio da uloga ipak nije za njega.

"Imao sam na sebi slovo 'S', plašt, čizme i usku odjeću, to nisam bio ja. Bježim odavde, moram ići, je*ite se", rekao je tada Walker. I otišao je, tvrdi Luber.

"Mogao sam zaraditi milione dolara od te franšize, vjerovatno bih mogao kupiti flotu aviona ili vlastiti otok. Znate šta? Ne treba mi to. Patike mog omiljenog brenda koštaju 23 dolara, rijetko kupujem pantole koje su skuplje od 40 dolara. Ubacim i majicu i ona me košta 20 ili 10 dolara ako je kupim na plaži. Ne trebaju mi milioni dolara za takav način života", izjavio je Walker za Chicago Sun-Times 2003. godine.