Potvrdio na Instagramu
23

Henry Cavill više neće tumačiti ulogu Supermana, odluka izazvala bijes fanova

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Uprkos ranijim najavama da će Henry Cavill i u novom nastavku Supermana "nositi svoj plašt" i tumačiti ulogu Marvelovog junaka, ipak je demantovao ove vijesti.

Britanski glumac u oktobru je potvrdio da će ponovo tumačiti lik Supermana, međutim, Cavill je otkrio da su šefovi DC Studija ipak odlučili pronaći zamjenu.

Podijelivši vijest na Instagramu 39-godišnji glumac je napisao: "Upravo sam imao sastanak sa Jamesom Gunnom i Peterom Safranom i to je tužna vijest za sve. Na kraju se ipak neću vratiti kao Superman".

"Nakon što su mi iz studija rekli da najavim svoj povratak u oktobru, prije njihovog angažovanja, ova vijest nije najlakša, ali takav je život", napisao je te poručio da poštuje njihovu odluku.

Cavill je dalje objasnio da Gunn i Safran trebaju izgraditi novi univerzum nakon što su preuzeli dužnost šefova filmskog studija, ali da je njima i timu poželio sreću.

Zatim je skrenuo pažnju na fanove koji su ga podržavali, rekavši: "Za one koji su bili uz mene tokom godina - možemo malo tugovati, ali onda se moramo sjetiti... Superman je još uvijek tu".

Uprkos ovoj poruci Cavillovi obožavatelji nisu oduševljeni novostima te su poručili da je odluka o novom Supermanu "glupost na najvišem nivou".

Također, drugi su se požalili i na prethodnu vijest da će Cavill napustiti seriju "The Witcher" što su okarakterisali kao katastrofu.