Izostanak empatije
36

Drake se nakon festivala Travisa Scotta zabavljao u striptiz klubu, navodno potrošio milion dolara

I. S.
Foto: Apple Music
Foto: Apple Music
Reper Drake nastupio je na muzičkom festivalu Astroworld koji je organizovao Travis Scott. Devetero ljudi je poginulo, a samo dan nakon tragedije Drake se zabavljao u striptiz klubu, gdje je navodno potrošio milion dolara.

Spomenuti striptiz klub nalazi se u Houstonu. Reperov prijatelj, DJ Akademiks objavio je video na kojem žene uzimaju novac s poda. Američki mediji tvrde da je Drake te noći potrošio milion dolara.

Nepoznati muškarac rekao im je da kažu "Hvala, Drake", što su i učinile.

Foto: Instagram/akademiks
Foto: Instagram/akademiks

Na Instagram profilu kluba bio je objavljen post na kojem je Drake tagovan, ali je ubrzo izbrisan. Zahvalili su mu se na prisustvu. Ipak, korisnica Twittera uspjela je napraviti screenshot.

[TWITTER]1458456770842664960[/TWITTER]

Drake se tek tri dana nakon koncerta odlučio obratiti javnosti povodom haosa koji se desio.

"Proteklih nekoliko dana pokušavam shvatiti šta se dogodilo. Ne volim koristiti ovu platformu kako bih izrazio saučešće, ali ipak to moram učiniti. Srce mi je slomljeno zbog porodica i prijatelja koji su izgubili bližnje. Nastavit ću se moliti za njih i truditi se da im budem na raspolaganju", napisao je na Instagramu.

Mnogi su osudili ovaj Drakeov potez.

"Gledao je sve te ljude kako umiru, izvinio se na Instagramu, a zatim otišao u striptiz klub i potrošio milion dolara. Prestanite slijepo obožavati ovakve zvijezde", jedan je od komentara.

Do sada je podneseno više od 100 tužbi protiv Scotta, Drakea i kompanije Live Nation koja je promovisala koncert.