Nastavlja se prokletstvo?
16

Drake uložio veliki novac na večerašnji spektakl, mnogi misle da je "odredio" pobjednika

D. P.
Drake je poznat kao vrlo loš prognozer sportskih dešavanja (Foto: Instagram)
Drake je poznat kao vrlo loš prognozer sportskih dešavanja (Foto: Instagram)
Američki reper Drake uložio je veliku svotu novca opkladivši se na večerašnji borilački spektakl između Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua.
Večeras će se bivši dvostruki prvak u teškoj kategoriji Anthony Joshua boriti protiv bivšeg UFC prvaka u teškoj kategoriji Francisa Ngannoua u dugo iščekivanoj borbi u saudijskom Riyadhu.

Za Ngannoua će to biti tek druga profesionalna bokserska borba, nakon što je kontroverzno izgubio od Tysona Furyja u oktobru.

No, uprkos neiskustvu Ngannoua, megapopularni reper Drake stavio je pozamašan novčani iznos opkladivši se na njegovu pobjedu u večerašnjoj borbi.

Drake je uplatio 615.000 dolara na pobjedu Ngannoua, a ukoliko se to i ostvari, inkasireta će 1.906.000 dolara.

No, fanovi su odmah "proglasili" Joshuu pobjednikom zbog čuvenog "Drakeovog prokletstva". Slavni reper je oduvijek važio za lošeg prognozera sportskih takmičenja i duela poput ovog.

Posljednji u nizu dogodio se prije nešto više od mjesec dana kada je uplatio 700.000 dolara na pobjedu Seana Stricklanda protiv Dricusa Du Plessisa.

Također, njega su smatrali svojevrsnim krivcem i čovjekom koji je "oduzeo" titulu Israelu Adesayni protiv Alexa Pereire te Kamaruu Usmanu protiv Leona Edwardsa, bio je "peh" i Conoru McGregoru u borbi protiv Habiba Nurmagomedova...

Tako se "Drakeovo prokletstvo" nastavilo, a sasvim sigurno se nijedan borac ne želi vidjeti na Drakeovom listiću u budućnosti.