Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kuda ga je pomilovao????
Žao mi je samo što je tolike godine takav MOZAK i POTENCIJAL proveo u tuđini! Dobro došao iz mrtvih ... Hvala predsjedniku Tadiću !!!
ne vraćaj se, Žarko, slijedi osveta u krvi,...Jal\' ti, jal sin,...Sve po kanonima Dukađinijinim.
za ove sto komentarisu a pojma nemaju sta se desilo kratki info da je lausevic dobio zestoke batine i onda izasao iz objekta, otisao do svog auta, uzeo utoku, vratio se u objekat i roknuo likove. jedno 99.83% pravosudja sirom planete ovo kvalifikuju kao ubistvo iz osvete. nakon nekih sudskih rasprava se zanogetao u pravcu usa bez namjere da se vrati na dosluzenje kazne tako da je svima vrlo simpatican kao zestok glumac ali budimo realni, da neko od nas ovo ucini pomilovali bi nas po jajima bas onako zesce.
Ko je njega ucio gadjanju? Trebao je i Mevlid da trenira kod istog. :)))))
@ne znam nosio je pistolj jer su mu ekstremisti tih godina prijetili zbog predstave \"Sveti Sava\" u Jugoslovenskom dramskom pozoristu.
@shilja Nisi u pravu. Lausevicev slucaj je isao i na vrhovni sud tadasnje SR Jugoslavije (Srbije i Crne Gore), a posto je Srbija a ne CG pravna nasljednica drzavne zajednice SCG onda je slucaj (bar sto se tice ove drugostepene pravne instance) ostao Srbiji. Mislim, to za Lausa osim licne satisfakcije ne znaci nista jer krvna osveta je glavni zakon u CG.
\" iz torbe koju je nosio izvukao pistolj\" Pitam se imaju li Sijamija i Glamocak kakve torbice malo.. Cim je on nosao pistolj u torbici svrstao se u taj milje...
Sad moze komotno da igra u akcionim filmovima. Dokazao se covjek. Nije nista strasno uradio, dva idiota manje.
Ubio ih je u samoodbrani.pre toga su ga gazili...popio je batina..i to dobrih...svako od nas da je se nasao u takvoj situaciji bi pucao iz oruzja... mi na balkanu nemamo ovakvog dorbog glumca,,,drago mi je zbog njega ako se vrati na pozorisnu scenu..mislim i duboko sam siguran da je predsednik ovo uradio zbog izbora,,,ali oprasta mu se...dobru je stvar uradio....sporazumom izmedju srbije i crne gore je odredjeno da osudjenik izdrzava kaznu ciji je drzavljanin..a lausevic je drzavljanin srbije...
@@shija Znam da su bili jedna drzava no i pravosude je podijeljeno kao i sve drugo izmedu te dvije drzave tako da ovdje Srbija nema sta da trazi. Ovde se radi o malicioznoj politici Srbije naspram Crne Gore i Tadicevom skupljanju bodova pred izbore (dodvorava se masama). Sto se Lausevica tice, bez obzira sto se radi o velikom glumcu, ostaje cinjenica da je nosio pistolj, ubio dva nenaoruzana momka (19 & 20 godina starosti), jednog ranio, nije se pojavio na sudu i pobjego iz zemlje. No u Srbiji, kao i u B&H, su ocito ubice uvijek dobrodosle.
Tadaa su Crna Gora i Srtbija bile u jednoj drzavi , vjerovatno ovo vazi za Srbiju a za Crnu Goru ne ! Inace podrzavam Lausevica ubistvo je bolo u samoodbrani , dok su ga gazili na podu (njih nekilicina ) covjek je uspio iz torbe koju je nosio izvuci pistolj i pucao je u napadace,odlezao je dovoljno i neka se sa srecom vrati , gdje mu je i mjesto !
Samo jedna stvar nije jasna, covjek je (Lausevic) pocinio ubistva i ranjavanje u drzavi Crnoj Gori, za sta ga i tereti ista drzava, a pomilovo ga je predsjednik drzave Srbije. Mogo je Tadic, kad je vec kreno, pomilovati i kakvog ubicu iz Paragvaja, Urugvaja, itd.
FASCINANTAN LIK I VJEROVATNO NAJBOLJI GLUMAC SVOJE GENERACIJE. DOBAR POTEZ TADICA.
malo je previse u samoodbrani pogoditi troje ljudi iz pistolja
Pa sta ako je dobar glumac.Ubio je dva mladica i sad ga pustiti jer je dobar glumac? Da je ubio nekog tvog i onda bi mu oprostio jer je DOBAR GLUMAC?
Prikladniji naslov bi bio \"Boris Tadić se =U=milostio glumcu Žarku Lauševiću\"