Showbiz
1

Bizarna statua Michaela Jacksona u nogometnom muzeju

Totalsport
Bivši trener Fulhama nije uspio kupiti statuu kralja popa Michaela Jacksona koja je neko vrijeme stajala ispred stadiona Craven Cottage u Londonu.

Daily Mail piše da Jol posjeduje zbirku umjetnina, pa je pomislio da bi je mogao obogatiti baš Jacksonovim kipom koji bi smjestio u vlastiti vrt. Vlasniku statue i bivšem vlasniku Fulhama Mohamedu Al Fayedu navodno je bio spreman platiti 20.000 funti, ali pregovori su zapeli kad je holandski stručnjak u decembru dobio otkaz u londonskom klubu.

Nesretna statua je, inače, završila u skladištu istog trenutka kad je novi vlasnik Fulhama Shahid Khan preuzeo klub. Na Craven Cottageu je bila od aprila 2011., a postavio ju je Al Fayes kao blizak prijatelj pokojnog Jacksona. Izazvalo je to očaj kod većeg dijela navijača Fulhama kojima nije bilo jasno što skulptura američkog pjevača ima raditi ispred nogometnog stadiona.

U međuvremenu, nakon što su zapeli pregovori s Jolom, Al Fayed je uspio dogovoriti s Nacionalnim nogometnim muzejom iz Manchestera da izloži statuu.

"Priča iza te skulpture, kao i njena povezanost s Fulhamom, sigurno će njeno izlaganje učiniti provokativnim. Zahvalni smo gospodinu Al Fayedu što nam je donirao taj važan primjerak", saopćio je muzej.