Ulaz je besplatan
11

Zbog velikog interesa Amira Medunjanin održat će još jedan koncert u sarajevskoj Vijećnici

L. R.
Amira Medunjanin (Foto: V. D./Klix.ba)
Amira Medunjanin (Foto: V. D./Klix.ba)
Amira Medunjanin sinoć je održala koncert u sarajevskoj Vijećnici, a zbog velikog interesa, Grad Sarajevo je odlučio organizovati još jedan njen nastup.

Ovu vijest na društvenim mrežama podijelila je gradonačelnica Benjamina Karić, a koncert će se održati u u nedjelju, 12. maja s početkom u 18 sati u Vijećnici. Ulaz na koncert je besplatan, ali dostupno je samo 200 ulaznica.

"Zbog velikog interesa za večerašnji koncert Amire Medunjanin u Vijećnici odlučili smo da organizujemo još jedan, u nedjelju, 12. maja u 18 sati na istoj lokaciji. Molimo sve sugrađane koji žele prisustvovati da se jave putem maila: [email protected] i obezbijede ulaz. Vidimo se", napisala je Karić.

Inače, povod koncerta bh. umjetnice bio je obilježavanje godišnjice obnove sarajevske Vijećnice, Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, a prije samog početka nastupa, publici su se obratili gradonačelnica Karić i Ambasador Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler.

Podsjećamo, publika je uživala u njenim izvedbama sevdalinki i pjesama kao što su: "Pjevat ćemo što nam srce zna", "Ako znaš bilo što", "Dušo moja", "Žute dunje", "Što te nema", "Moj dilbere", "Kafu mi draga ispeci", "Snijeg pade na behar na voće", "Emina", "Zajdi zajdi", koje Amira Medunjanin rado izvodi na svojim nastupima.