Ima više od 60 prijava
17

Bill Cosby na meti novih optužbi, devet žena ga prijavilo za drogiranje i seksualno zlostavljanje

L. R.
Bill Cosby (Foto: EPA)
Bill Cosby (Foto: EPA)
Glumac i komičar Bill Cosby suočava se s novim optužbama za seksualno zlostavljanje.
Nove tužbe pokrenulo je devet žena koje tvrde da je koristio svoju slavu i prestiž kao izgovor da ih izolira i seksualno napada. Navodno je zauzvrat nudio pomoć u njihovim karijerama, ali to se nije dogodilo.

Tužbe su podignute u srijedu na američkom okružnom sudu u Nevadi, samo nekoliko sedmica nakon što je republikanski guverner Joe Lombardo odobrio takozvani zakon o osvrtu, kojim je ukinut rok od dvije godine za podnošenje slučajeva seksualnog zlostavljanja.

Janice Dickinson, Lise Lotte-Lublin, Janice Baker Kinney, Lili Bernard, Heidi Thomas, Linda Kirkpatrick, Rebecca Cooper, Pam Joy Abeyta i Angela Leslie su žene koje su podnijele tužbe, a sve tvrde da ih je Cosby drogirao i napao u periodu od 1979. i 1992. godine i to na različitim lokacijama u Las Vegasu, Renu i na jezeru Tahoe.

Podsjećamo, 85- godišnjeg glumca i komičara za seksualno uznemiravanje optužilo je više od 60 žena. Početkom juna ove godine za drogiranje i seksualno zlostavljanje prijavila ga je Playboyeva zečica Victoria Valentino.