Slučaj iz osamdesetih
52

Billu Cosbyju stigla nova tužba za drogiranje i seksualne napade

L. R.
Bill Cosby (Foto: EPA)
Bill Cosby (Foto: EPA)
Nakon manje od dva mjeseca od posljednje optužbe, glumac i komičar Bill Cosby suočava s novom tužbom za drogiranje i silovanje.
Ovaj put, tužbu je podnijela jazz pjevačica Morganne Picard, koja tvrdi da ju je slavni glumac i komičar drogirao i silovao krajem osamdesetih godina prošlog vijeka.

Prema izvještaju kojeg su dobili mediji, Picard je podnijela tužbu prema Zakonu o preživjelim odraslim osobama gdje optužuje Cosbyja da ju je pozvao na set i tjerao da pije pića koja su je činila pijanom. Tvrdi da se narednog jutra probudila s bolovima na intimnim područjima.

"Na temelju informacija i uvjerenja kada je gospođa Picard bila fizički onesposobljena nepoznatim opojnim sredstvom, Cosby ju je skinuo i silovao, kada nije bila svjesna pristati", pisalo je u tužbi.

Među odgovornima, u tužbi se spominje Kaufman Astoria Studios, Astoria Studios LP II, kao djelomično odgovornim za Cosbyjevo ponašanje, gdje se navodi da "nisu istraživali, ukoravali niti su na bilo koji način pokušali spriječiti Cosbyja u seksualnom zlostavljanju žena".

Podsjećamo, u junu ove godine devet žena je istovremeno pokrenule tužbe protiv ovog glumca, a sve tvrde da ih je Cosby drogirao i napao u periodu od 1979. i 1992. godine i to na različitim lokacijama u Las Vegasu, Renu i na jezeru Tahoe. Pored toga, Cosby se suočavao sa više od 60 optužbi za seksualno zlostavljanje.