Pjesma iz 2013. godine
6

Beyonce odala počast Tini Turner pa dobila kritike, ismijavala njeno zlostavljanje u svom hitu

L. R.
Beyonce (Foto: EPA)
Beyonce (Foto: EPA)
Nakon smrti Tine Turner, pjevačica Beyonce odlučila je odati počast preminuloj pjevačici na jednom od svojih nastupa.

Beyonce je u petak imala nastup u Parizu u sklopu svoje turneje "Renaissance", gdje zamolila publiku da vrište kako bi pokojna Tina Turner osjetila njihovu ljubav.

"Ako ste moj fan, onda ste i fan Tine Turner. Ja ne bih bila na ovoj pozornici bez Tine Turner. Osjećam se tako blagoslovljeno što sam živa svjedočila njenoj briljantnosti. Također se osjećam vrlo blagoslovljeno što sam ovdje i još jednom nastupam”, rekla je Beyonce.

Međutim, ubrzo se našla na meti kritika Tininih fanova, jer je ranije ismijavala zlostavljanje kroz koje je prolazila Tina Turner sa svojim suprugom Ikeom. Naime, Beyonce je u jednom od svojih najvećih hitova "Drunk in Love" koju izvodi zajedno sa svojim suprugom Jay Z-om ismijavala Tinin težak život.

U hitu iz 2013. reper izvodi dio u koji se navodno odnosio na svađu koju je izazvao bivši suprug Tine Turner Ike kada ju je tjerao da pojede komad deserta gurajući joj lice u tortu. U pjesmi je navedeno njeno pravo ime Anna Mae.

Jedan od korisnika Twittera objasnio je da neprestano razmišlja o tome koliko su Jay Z i Beyonce bez poštovanja napisali ove stihove i ismijavali Tinu Turner zbog nasilja koje je proživljavala u braku. Čak se i Tina Turner ranije oglašavala na ovaj tekst pjesme, rekavši 2019. godine za New York Times da nije iznenađena ovim potezom.