Imali poseban povod
9

Barack i Michelle Obama objavili do sad neviđene zajedničke fotke i pokupili milione lajkova

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši američki predsjednik Barack Obama i njegova supruga Michelle Obama proslavili su 31. godišnjicu braka te su jedno drugom posvetili dirljive objave.

"Sretna ti godišnjica, dušo! Ti si briljantna, ljubazna, duhovita i lijepa. Tako sam sretan što te mogu nazvati svojom", napisao je Barack ispod fotografije na kojoj poziraju u opuštenom izdanju. Njegovu objavu lajkalo je gotovo milion ljudi.

I Michelle je podijelila zajedničku fotografiju na svom Instagram profilu.

"31 godina i još cijeli život ispred nas. Volim ići kroz život s tobom uz sebe. Sretna godišnjica, dušo!", napisala je Michelle i pokupila preko 1.5 miliona lajkova.

Inače, Barack i Michelle upoznali su se 1989. u čikaškoj odvjetničkoj kompaniji Sidley Austin, gdje su oboje radili.

Michelle je već bila zaposlena tamo kada je stigao Barack, a priča se da se bivši predsjednik brzo zaljubio, dok je ona u početku bila nezainteresovana.

"Pozvao sam je van. Ona je odbila, no nastavio sam pitati. Stalno je odbijala", rekao je u jednom od svojih razgovora kod Oprah.

Ipak, on nije odustao. Na kraju je uspio uvjeriti Michelle da izađu na spoj, nakon čega su ubrzo započeli i vezu. Svoju izabranicu, Barack je zaprosio 1991. godine, a vjenčali su se godinu dana poslije.

"Konobar je došao s desertom i pladnjem. A tu je bio i prsten", prisjetila se Michelle koja je, kako je rekla, bila "potpuno šokirana".

Par zajedno ima dvije kćerke, Maliju (25) i Sashu (22).

Iako se mnogima čine kao oličenje savršenog braka, prošle godine kružile su glasine da je par pred razvodom te da se ne mogu usaglasiti oko odgoja i pristupa svojoj kćerki Maliji. Čini se da su te razmirice iza njih te da par nikad nije bio sretniji.