Male tajne lijepe manekenke
0

Bar Refaeli: Biti seksi znači da imate i mozga

Sarajevo-x.com
Da bi ste izgledali lijepo i seksi, morate biti i pametni, kaže Bar Refaeli, jedna od najljepših i najtraženijih manekenki svijeta.

Manekenka (26) kaže da je pomno promatrala sve svoje fotografije kako bi bila sigurna da napravi najseksipilnije poze prilikom fotografisanja.

Rezultati njenog "istraživanja" su jasno vidljivi u posljednjoj reklami gdje je promovisala kupaće kostime.

"Ja sam učila kako da to postignem", rekla je manekenka izraelskog porijekla za magazin GQ.

"Prostudirala sam sve moje fotografije, znam kako treba svaki dio tijela namjestiti, znam svaku kost", rekla je Bar.

U poslu kojim se bavi kaže da uživa, i da joj je to bila opsesija još od tinejdžerskih dana.

"Moje prve uspomene na ovaj posao su to da sam svaki dan pitala majku kada će biti moje sljedeće snimanje. Propuštala sam nastavu u školi da bih mogla doći na snimanja. Ništa nisam voljela sviše od toga da budem pred kamerama. Nikad nisam htjela prestati", ispričala je Bar.

Prema njenim riječima, manekenka nije toliko zaluđena ekstra vitkom figurom.

"Ne osjećam potrebu da budem super mršava. Ali, čak i da nisam u ovom poslu i dalje bih se brinula o sebi i držala tijelo u dobrom stanju", kaže manekenka.

Otkrila je i da, kako bi izgledala dobro na snimanjima i revijama, pomalo vježba, ali da ujutro kada se probudi pije toplu vodu s limunom "kako bi očistila organizam, a ne neke ludosti".

"Nema ništa gore nego tjerati sebe da provodite vrijeme i vježbate u teretani satima, ako ne uživate u tome", kaže Refaeli.