Nije idealan primjer
1

Autorica knjige "Seks i grad" izjavila kako istoimena serija nije feministička

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Candace Bushnell, autorica knjige "Seks i grad", prema kojoj je nastala istoimena serija, izjavila je kako ona nije feministička i da ne bi trebala služiti kao "primjer kako treba živjeti".

Govoreći za New York Post o obožavateljima koji u stvarnom životu primjenjuju ono što su navodno naučili gledajući seriju, navela je kako nikada ne bi trebali na prvo mjesto stavljati ljubavni odnos, kao što je to radila Carrie "ganjajući" Mr. Biga.

"Realnost je da pronalazak muškarca nije najbolje 'ekonomsko' rješenje na duže staze. Muškarci mogu biti vrlo opasni za žene na mnogo različitih načina. O ovome nikada ne govorimo, ali je nešto o čemu žene moraju razmišljati. Serija i poruka koju ona šalje nisu bile feminističke. Međutim, to je televizija, odnosno zabava. Iz tog razloga ljudi ne bi trebali kreirati vlastiti život prema seriji", rekla je.

Bushnell je napisala knjigu prema kolumnama o vezama koje je pisala za New York Observer od 1994. do 1996. godine. Zarađivala je čak hiljadu dolara po kolumni. Darren Star otkupio je prava i knjigu pretvorio u uspješnu seriju koja je prikazivana na HBO-u od 1998. do 2004. godine. Snimljena su i dva igrana filma, a uskoro će biti emitovano 10 novih epizoda pod nazivom "And Just Like That...".