"Sex i grad" saga
27

Opet bez seksa i bez Samanthe? Potvrđena druga sezona serije "And Just Like That"

I. B.
"And Just Like That" dobija i drugu sezonu (Foto: IMDB)
"And Just Like That" dobija i drugu sezonu (Foto: IMDB)
Saga o prijateljicama koje nas drže pred malim ekranima već godinama, no ovoga puta u nešto starijem, ali nikako manje glamuroznom izdanju, dobija i svoju drugu sezonu, potvrdili su iz HBO Maxa.

Iz HBO-a saopćili su kako ćemo Carrie Bradshaw, Mirandu Hobbs i Charlotte York Goldenblatt imati priliku gledati i u drugoj sezoni "And Just Like That", odnosno nastavka kultne serije "Sex i grad".

"Oduševljen sam i uzbuđen što mogu nastaviti pričati priče o ovim živahnim i hrabrim likovima koje igraju ovi nevjerovatni glumci. Svi smo oduševljeni", rekao je izvršni producent Michael Patrick King.

Oglasila se i Sarah Aubrey, šefica odjela za originalni sadržaj HBO Maxa.

"Oduševljeni smo pričom koju su iznijeli ovi likovi smješteni u svijet koji već poznajemo i toliko volimo. Ponosni smo na posao koji su Michael Patrick King i naša divna ekipa uradili. Jedva čekamo da obožavatelji vide šta se sprema za drugu sezonu", rekla je Sarah.

Druga sezona stiže nakon deset epizoda prve sezone koja je završila u februaru ove godine. Iako je tu bilo i kritika od strane onih koji su zakleti obožavatelji originalne serije, a kojima je , po njihovom mišljenju, nedostajalo više "vrelih" scena, ali i jedne od glavnih glumica serije - Kim Catrall, koja je utjelovila lik Samanthe Jones, serija je u konačnici ostvarila veliku gledanost.

Upozorenje! Slijede spoileri

Jedan od trenutaka iz serije o kojima se najviše pričalo svakako je i scena Zvjerkine smrti, no nekoliko dana nakon emitovanja prve epizode, glumac Chris Noth koji je utjelovio njegovu ulogu, optužen je za niz sekusalnih napada od strane nekoliko žena što je izazvalo javnu rekaciju glavne postave serije, kao i uklanjanje njega iz daljnjih planiranih flashback scena u finalu.

Osim glavne postave, uloge u seriji ostvarili su i Sara Ramirez, Sarita Choudhury, Nicole Ari Parker, Karen Pittman, Mario Cantone, David Eigenberg, Willie Garson i Evan Handler.

Datum premijere druge sezone serije "And Just Like That" još uvijek nije poznat.