Pomirenje na pomolu
17

Reditelj nastavka serije "Sex i grad" zaintrigirao potvrdom da će se vratiti važan lik

I. B.
Samantha (Kim Catrall) je jedan od likova koji su obilježili seriju (Foto: Twitter)
Samantha (Kim Catrall) je jedan od likova koji su obilježili seriju (Foto: Twitter)
Vijest o snimanju nastavka popularne serije "Sex i grad" iz 1998. obradovali su mnoge njene gledatelje, no isto tako i razočarala one koji su bili obožavatelji lika Samanthe Jones, koja se u njima nije pojavila. Sada, reditelj serije ponovo je zaintrigirao gledatelje na ovu temu.

Reditelj serije Michael Patrick King uoči nadolazećih nastavaka serije "And Just Like That...", otkrio je nekoliko detalja, pa između ostalog potvrdio i povratak lika koji utjelovljuje glumica Kim Cattrall.

Na pitanje hoće li se Samantha pojaviti u drugoj sezoni, King je za Variety kratko odgovorio: "Da!", ne precizirajući da li će se Samantha pojaviti lično ili opet samo "putem telefona".

Reditelj je po pitanju detalja o nadolazećoj sezoni ostao prilično tajanstven, odbijajući ih otkriti: "Sve je sada tako novo", objasnio je. "Jedno od mojih velikih pravila je 'Ne pričaj stvari dok ne postanu stvarne'. Moj cilj je spojiti sve likove u cjelinu, da ne budu na toliko odvojenim putevima", rekao je naposlijetku.

Podsjećamo, u prvoj sezoni "And Just Like That...", Samantha je bila prisutna samo putem tekstualnih poruka, koje je razmjenjivala s Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker).

Iako je 65-godišnja Cattrall ranije govorila kako se ne planira vratiti u nove nastavke, reditelj joj je ostavio prostora naglasivši da su vrata za nju "otvorena".

Ranije ovog mjeseca, Sarah Jessica Parker rekla je kako je "jako teško govoriti o odnosu" sa Catrall, koji je "zategnut" i za koji se smatra da je također jedan od razloga zašto glumica odbija da se vrati u seriju.

Kao osnovni razlog, glumica je navela kako ne želi učestvovati u scenama koje su danas neprimjerene za njene godine.

Druga sezona serije "And Just Like That..." kreće sa snimanjem u oktobru, s ciljem da se s njenim emitiranjem krene narednog ljeta.