Eurovizija 2009.
0

Vladimir Putin obećao glasati za Veliku Britaniju

Sarajevo-x.com
Aktuelni premijer Rusije je obećao Britancima da će svoj glas dati pjesmi koja bude predstavljala Veliku Britaniju na predstojećem izboru najbolje pjesme Europe, otkrio je kompozitor Andrew Lloyd Webber.

Britanski kompozitor je dobio iznimno težak zadatak, a to je da pronađe pjesmu koja će Otočanima donijeti željenu pobjedu nakon dugih 11 godina.

Webber će, naime, u okviru novog talent showa pokušati pronaći najbolje pjevače i najbolje pjesme i izabrati dobitnu kombinaciju za novi Eurosong. Poznati kompozitor je također imao priliku sastati se s bivšim predsjednikom Rusije i razgovarati o tome kako vratiti kredibilitet ovom prestižnom evropskom muzičkom takmičenju, koje će se 2009. godine održati upravo u Moskvi.

Lloyd Webber je tako javnosti otkrio kako će Velika Britanija imati punu podršku Vladimira Putina, za kojeg se u posljednje vrijeme šuška da bi mogao ponovo sjesti u predsjedničku fotelju.

Na ovogodišnjem takmičenju za pjesmu Eurovizije Veliku Britaniju je predstavljao Andy Abraham s pjesmom "Even If", za koju su glasale samo Irska i San Marino, a zbog čega Velika Britanija dospjela na posljednje mjesto zajedno s Poljskom i Njemačkom.

Na 53. izboru za najbolju pjesmu Evrope, koji se održao u susjednoj nam državi Srbiji, pobjedu je odnijela Rusija s pjesmom "Believe" koju je otpjevao Dima Bilan.