Jedinstveni senzibilitet
5

Virtuozni gitaristi Hamdija Salihbegović i Emir Jugo objavili duet "Magnolia"

Dž. L.
Poznati sarajevski gitaristi Hamdija Salihbegović i Emir Jugo objavili su gitaristički duet pod nazivom "Magnolia" koji je publika, sudeći prema prvim reakcijama, brzo zavoljela.

U ovoj originalnoj kombinaciji bluesa i jazza Salihbegović i Jugo su se i pored sličnog muzičkog senzibiliteta izrazili na jedinstven način.

Govoreći o procesu rada na pjesmi Salihbegović je istakao da je nakon komponovanja shvatio da bi gitaristički duet bio prava opcija.

"Ideja da uradim gitaristički duet s Emirom nametnula mi se prirodno. Jednostavno dijelimo isti ukus, dugo se poznajemo i cijenimo. Kompozicija ostavlja umirujući dojam i otuda i izbor za naslov pjesme. Ekstrakt korijena magnolije ima upravo ta blagotvorna svojstva", istakao je Hamdija Salihbegović koji je ranije tokom godine objavio i instrumentalnu kompoziciju "Get on your feet".

Njegov kolega Emir Jugo dodao je kako je saradnja sa Salihbegovićem bila inspirativna, edukativna, ali i izazovna s obzirom na to da ga i sam smatra jednim od najboljih gitarista naših prostora.

"Uživali smo u procesu pripreme i snimanja pjesme koja će, vjerujem, u ovom specifičnom vremenu dati dašak pozitivnosti", kazao je Jugo.

Zajedno s pjesmom danas je objavljen i spot koji je sniman na sceni Sarajevskog ratnog teatra, a potpisuje ga Ervin Golubović.