Muzika
15

Veliki interes za koncert 2Cellos u Sarajevu

Klix.ba
Za koncert slavnog čelističkog dvojca 2Cellos koji će se u sklopu njihove svjetske turneje 13. maja dogoditi u Skenderiji vlada veliki interes publike, saopćili su organizatori.

Naime, u samo tri dana, od 18. januara, otkako su ulaznice krenule u pretrodaju, prodano je već pola partera dvorane.

"Zanimanje za koncert je doista iznad svih očekivanja, a ako se prodaja nastavi ovakvim tempom, koncert bi u rekordnom roku mogao biti rasprodan", kazao je Tomislav Kašljević, producent i organizator ovog istinskog koncertnog spektakla u Sarajevu. Podsjećamo sve fanove da je i dalje u prodaji i to samo do 1. februara ograničen broj ulaznica po posebnoj, promotivnoj cijeni od 18 KM.

Inače, planetarno popularni 2Cellos, upravo su obilježili pet uspješnih godina postojanja. U ovih su pet godina održali više od 1000 koncerata, vidjelo ih je više od 10 miliona posjetitelja.

Prešli su više od tri miliona kilometara kako bi svirali u 40 zemalja. Rođendanskom obilježavanju pridružio se i rock band AC/DC, inače najdraži bend Luke i Stjepana, koji su na svojoj službenoj stranici - https://www.facebook.com/acdc objavili obradu i spot 2Cellos za njihov hit "Thunderstruck".

Ulaznice za koncertni spektakl 2Cellos mogu se nabaviti na sljedećim prodajnim mjestima: na blagajni BKC-a i platou Skenderije te putem kupikartu.ba.