Coloseum Club
0

Tuzlanski pop-duo "Čaroban svijet" promovisao album

Sarajevo-x.com
Danas je u prostorijama Coloseum Cluba održana promocija albuma grupe "Čaroban svijet" pod nazivom "Ne volim te slučajno".

"Čaroban svijet" je pop-bend iz Tuzle, čiji članovi Vedrana Pejić i Azur Jahić, na bosanskohercegovačku muzičku scenu donose jedan potpuno novi zvuk pun energije i ljubavi.

Realizacija albuma "Ne volim te slučajno" trajala je dvije godine. U tom periodu nastalo je ukupno 25 pjesama, od kojih je pažljivom selekcijom izdvojeno 10 žanrovski različitih, ali jednakom emocijom nabijenih kompozicija. Već nakon prvog slušanja moguće je primjetiti različitost muzičkih podžanrova zastupljenih na albumu; od melankolične bossanove, preko dinamičnih groove dionica, do suptilnih jazz balada koji skupa čine savršenu cjelinu.

Duo djeluje od 2008. godine, kada je Azur, tragajući za vokalom koji odgovara senzibilitetu njegovih pjesama, upoznao Vedranu Pejić. Nakon nekoliko probnih nastupa i sessiona sa brojnim muzičarima bilo je jasno da su Azur i Vedrana dobitna kombinacija.

Singlovima "Ne volim te slučajno", "Toliko bar znam" i "Srce na dar" već su osvojili BH radio i televizijske stanice, a koncertima koje je ovaj pop duet u protekloj godini svirao po bosanskohercegovačkim gradovima, dokazali su da jednako kvaltetno zvuče uživo, potpomognuti bendom sastavljenim od vrhunskih provjerenih muzičara. Album prvijenac, objavljen je pod etiketom "Bosanska riječ".

Tuzlanski duo "Čaroban svijet" će se sutra, 10. septembra 2011. godine, prvi put predstaviti sarajevskoj publici koncertom koji će se održati u Coloseum Clubu sa početkom u 22.00 sata.