U Sarajevu
43

Tri Belme ponovo nastupaju, novi koncert u zgradi Crvenog krsta zakazan je za 28. juli

I. S.
Nakon uspješnog koncerta povodom Međunarodnog dana pčela, Belma Alić, Belma Šarančić i Belma Lizde-Kurt ponovo najavljuju performans koji nam donosi ezoteričan zvuk pun emocija.

Alić svira violončelo, Šarančić harmoniku, a Lizde-Kurt pjeva. Repertoar koji sadrži Nigela Osborna, Yujija Takahashija, Radiohead, Toshija Hosokawu, Caetana Velosa, Arctic Monkeys, Leonarda Cohena itd. neće vas ostaviti ravnodušnima.

Muzika koju interpretiraju tri Belme izražava ono što se ne može reći, a o čemu je nemoguće ćutati. To je zvuk koji pogađa u srce. Jedna od dobrih strana muzike je što kada vas pogodi, ne osjećate bol, već zadovoljstvo.

Koncert će se održati 28. jula, na Svjetski dan očuvanja prirode s početkom u 20 sati u bivšem kinu Sutjeska, odnosno u zgradi Crvenog krsta u Kranjčevićevoj ulici. Cijena ulaznica je 10 KM i moći će se kupiti prije koncerta.

Sala koja je još uvijek devastirana, simbolički, baš kao i ovaj performans, opomena je ljudskom rodu da počne živjeti u skladu s prirodom i da ne pristane na kraj svijeta.