Bez stolova u Coloseumu
0

'Štuke' promovisale album "Brojevi računa"

Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Sarajevski bend "Letu štuke" u subotu navečer je u klubu Coloseum upriličio koncertnu promociju svog trećeg albuma pod nazivom "Brojevi računa".

Zvanična distribucija albuma u Bosni i Hercegovini krenula je 20. jula u mreži trafika "Opresa" i u CD shopovima. Na koncertu su "Štuke" pored novih pjesama prisutne podsjetili i na hitove s prethodna dva albuma: "Letu štuke" i "Proteini i ugljikohidrati".

Za ovaj koncert je specijalno pojačana tehnika ozvučenja te u Coloseumu nije bilo stolova, pa je publika imala priliku uživati u dobrom koncertu. Sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta i publika je cijelo vrijeme bila na nogama.

Članovi benda su se vratili na bis nakon što je publika glasno skandirala da se vrate, a Dino Šaran se zahvalio publici što su došli na koncert pored brojnih zbivanja u Sarajevu za vrijeme SFF-a.

Na novom albumu, pored naslovne pjesme "Brojevi računa", za koju je objavljen i spot, te singla "Nikog nema tu", se nalazi još osam pjesama + bonus pjesma "Minuti" koja se nalazila na soundtracku filma "Čuvari noći".

Autor svih tekstova je Dino Šaran koji opet izvrsnim tekstovima pogađa u srž detalja koje je naizgled nemoguće opjevati, a da ne izgledaju otrcano, nezrelo ili predirektno.