U kinu Bosna
62

Srbijanski DJ Marko Milošević u petak nastupa na Baščaršijskim noćima

I. S.
"Kluboslavija" je naziv programa klupske elektronske muzike koji će se održati u okviru Baščaršijskih noći u petak, 21. jula, u kinu Bosna od 21 sat. Nastupit će poznati beogradski DJ Marko Milošević, poznatiji kao MKDSL (Moja Mama Kaže Da Sam Lijep).

Zbog ograničenog kapaciteta prostora besplatne ulaznice za program se mogu preuzeti na portirnici sarajevskog BKC-a od 10 do16 sati ili u kinu Bosna prije početka programa.

Marko Milošević iza sebe ima 25 godina iskustva u muzičkoj produkciji i koji to znanje koristi za klupsku revitalizaciju pjesama s prostora bivše Jugoslavije. Inteligentna muzika za ples je samodefinicija stilskog pravca koji se vrti na gramofonima (i ostalim instrumentima) Marka Miloševića.

MKDSL je sam po sebi pun prepoznatljivog humora i pozitivne energije, a eklektičnim pristupom muzici vešto kombinuje zvuk techno, etno, disco i punk muzike u jedinstven moderan klupski ugođaj. Kako kaže, muzičko vrijeme i žanr nisu važni, tako da se u setovima nalaze pop, funk, new wave, disco, electro, rock i šlager biseri, a tu se povremeno provuku i blaga narodna, etno, folk i dance muzika.

"Nešto će vas iznenaditi, nešto nasmijati, nešto možda i rastužiti, svakako nećete ostati ravnodušni na ritmove Kluboslavije", poručili su orgnaizatori.