"Tko joj ne bi dao glas!"
0

Severinina izjava za Sarajevo-x.com uzburkala hrvatske medije

Sarajevo-x.com
Izjava popularne hrvatske pjevačice Severine da se namjerava politički angažovati, koju je u kratkom intervju sa našim novinarom dala netom prije svog koncerta u Domu mladih u ponedjeljak, uzburkala je hrvatske medije i privukla veliku pažnju tamošnje javnosti.

Najviše interesa za Severinin ulazak u politiku pokazao je "Jutarnji list" koji danas na naslovnici donosi priču s naslovom "Tko joj ne bi dao glas!". U opširnom tekstu "Jutarnji list" uspoređuje Severinu sa brojnim svjetskim estradnim zvijezdama kojima nije strano koketiranje s političkim angažmanom.

Poslije prošlogodišnjeg prepucavanja sa hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor i Severininog pritiska da se promijeni Zakon o vještačkoj oplodnji, Severina je ovog ljeta potpisala peticiju kojom sindikati žele da izbore referendum o izmjenama Zakona o radu.

Severinin menadžer Tomislav Petrović je jučer pozvao našu redakciju kako bi negirao da je Severina uopće davala izjavu prije pomenutog koncerta u okviru Heineken Music Stagea. Međutim, gospodin Petrović nije ni znao da je Severina dala izjavu za naš portal. On je za Jutarnji izjavio da Severina "nema nikakvih političkih ambicija". "Jutarnji list" je stupio u kontakt sa našim novinarom Jasenkom Korjenićem, koji je potvrdio da mu je popularna pjevačica kazala da bi se voljela u budućnosti politički angažovati te da se nada da će u tome uspjeti.

Priču o Severininom političkom angažmanu nije propustio ni portal lista "24sata", koji je također od našeg novinara tražio potvrdu Severinine izjave. Jasenko je u šali izjavio kako ne bi volio da ga Seve tuži, "ali i ako do toga dođe neka to bude kućni pritvor kod nje".

Hrvatski portal Index.hr objavio je samo demant Severininog menadžera i naveo njegovu izjavu da se popularna pjevačica ne planira politički angažirati, dok je Nova TV u svojoj emisiji InMagazin napravila prilog o Severini, ali je odlučila da citira srbijanske medije koji također nisu propustili popratiti našu priču, a prenijeli su je listovi "Svet" i "Press".

Da li će se Severina i aktivno politički angažovati ostaje da se vidi, a jedno je sigurno - svaka bi politička stranka u svojim redovima htjela imati zvijezdu poput Severine, čiji svaki korak pomno prate hrvatski mediji.