Sarajevo
255

Symphony i Klix.ba organizirali Blue night za podršku Jericho fondaciji koja stipendira studente

V. K.
Foto: T. S./Klix.ba
U petak 26. januara u Sarajevu u prostorijama Greenpark Space, održana je druga po redu koktel večer "Blue night" u organizaciji IT kompanije Symphony i medijske kuće Klix.ba.

Događaj je organizovan radi podrške Jericho Fondaciji koja decenijama nesebično pruža pomoć mladim ljudima, studentima širom Bosne i Hercegovine koji nažalost nisu u mogućnosti da obezbijede visoko obrazovanje.

Pored direktne finansijske pomoći u vidu holističke stipendije, Jericho Fondacija pomaže u profesionalnom i personalnom usavršavanju studenata kroz mentorstvo, seminare o liderstvu i pružanju praksi u Americi i Bosni i Hercegovini.

Cilj ove večeri je bio da se okupljene zvanice, razne kompanije i biznisi, upoznaju sa radom Jericho Fondacije te da se inspirišu sa njihovom misijom - da pomognu mladim generacijama u Bosni i Hercegovini, kroz direktne donacije ili partnerstva te pružanju praksi za studente.

Vjerujemo da će se i u budućnosti što veći broj ljudi odazvati ovim humanim aktivnostima Jericho Fondacije, te svojim doprinosom obezbijediti još veći broj stipendija za naše mlade studente.