Muzika
0

Sarajevo Jazz Guerilla i Marija Šestić u Pivnici

Sarajevo-x.com
U Pivnici Sarajevo će u pondjeljak 12. septembra 2011. s početkom u 21:00 nastupiti Sarajevo Jazz Guerilla and Marija Šestić.

Sarajevo Jazz Guerilla je klubski bend koji postoji više od 10 godina. Kroz bend su tokom proteklih godina prošli skoro svi sarajevski muzičari koji su se na bilo koji način bavili džezom. S vremenom je bend evoluirao u današnju postavu, koju čine: Elvir Bandić Banda, Dino Šukalo, Amar Češljar, Darko Poljak, Edvin Hadžić i Bojan Ahac.

Danas djeluju kao jedan od najutjecajnijih i najaktivnijih jazz sastava u BiH.

Marija Šestić je poznata bosanskohercegovačka pjevačica, muzičarka i muzički pedagog. Muzičku karijeru počinje sa šest godina na dječijim festivalima, gdje postiže zapažene rezultate na u BiH i regionu. Sa trinaest godina upisuje se na studij klavira u Banjoj Luci, a 2003 godine izdaje svoj debitantski album i počinje profesionalnu karijeru.

Predstavljala je Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2007. godine u Finskoj sa pjesmom "Rijeka bez imena". Danas radi kao profesorica na Muzičkoj akademiji u Banjoj Luci na odsjeku za klavir i pjeva u dva jazz benda: "Marija Šestić i neprijatelji" i "Jazzs".