Nekad poznati noćni klub
720

Prvi smo zavirili u novu diskoteku Aqua: Renovirana i moderna ponovo je otvorila svoja vrata

I. B.
Club & Spa Aqua (Foto: I. Š./Klix.ba)
Club & Spa Aqua (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ako pitate mlađe generacije, noćni život Sarajeva već odavno je u stanju hibernacije, a zabavu koja im nedostaje, mnogi traže u susjednim gradovima. Upravo zato, mnoge je obradovala vijest da se ponovo otvara nekad najpopularnija diskoteka Aqua. Prvi smo zavirili u njene obnovljene prostorije.
Diskoteka Aqua ili, kako se danas zove, Club & Spa Aqua, lokacija je koja je nekada bilo mjesto susreta, noćnih izlazaka, druženja i ono koje, mišljenja su mnogi, glavnom gradu BiH danas nedostaje.

Nakon više od 10 godina od zatvorenja, Aqua je sada ponovo odlučila otvoriti svoja vrata, a za posjetitelje je pripremila samo najbolje od sebe, kako bi u njoj imali ugođaj vrijedan pamćenja. Prvi smo zavirili u modernu unutrašnjost nove sarajevske diskoteke na staroj lokaciji.

Club & Spa Aqua (Foto: I. Š./Klix.ba)
Club & Spa Aqua (Foto: I. Š./Klix.ba)

Iako s vana izgleda kao da se ništa nije promijenilo, da se radi o novom objektu, shvatiti ćete čim uđete unutar diskoteke.

Noćni klub koji se nalazi na Ilidži, napravljen je po uzoru na najpopularnije noćne klubove regiona i šire, a može primiti čak i do 3.000 ljudi. Prostor na dvije etaže je opremljen najmodernijom opremom te muzičkim i svjetlosnim efektima na svjetskom nivou, a bez obzira želite li uživati u "slobodnom" prostoru, za visokim stolovima ili u VIP separeima, ovdje ćete imati mogućnost izbora.

Club & Spa Aqua (Foto: I. Š./Klix.ba)
Club & Spa Aqua (Foto: I. Š./Klix.ba)

Ono što je novitet i posebno zanimljivo, a što može nagovijestiti i samo ime ovog objekta je spa centar. Naime, u sklopu prostora diskoteke, uskoro će sa radom početi i dio koji će obuhvatati wellness asortiman, saunu te bazen koji će mobilnim portalima biti povezan sa terasom za sunčanje. Posjetitelje Aque moći će uživati i u dnevnim varijantama žurki, a novi dio biti će mjesto idealno za ljetnu zabavu, ali i odmaranje.

Club & Spa Aqua (Foto: I. Š./Klix.ba)
Club & Spa Aqua (Foto: I. Š./Klix.ba)

Aqua s radom kreće ove subote, 15. jula, kada će njen novi početak obilježiti Severina.

Jedna od najpoznatijih balkanskih pjevačica samo će otvoriti sezonu sjajnih nastupa i bogat muzički repertoar koji očekuje posjetitelje kluba, a iz Aque su najavili i kako će se pobrinuti da njihova usluga bude na najvećem nivou, te da svojim gostima omoguće nezaboravan provod.

Svidjelo se to nekima ili ne, noćni život Sarajeva od ovog vikenda postoje bogatiji za novo mjesto, a mladi željni zabave sada će imati nešto više izbora u glavnom gradu BiH.

Naravno, nadati ćemo se da novootvoreni objekat, kao što se to za većinu ovakvih lokacija veže, neće biti mjesto "na lošem glasu" i ono gdje nastaju problemi. A muzika, pjevači i dobar provod su uvijek dobro došli.