Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
mislim da bi ovo moglo biti ok al samo po jednim uslovom! da svi dj-evi koriste gramofone,pa da onda vidimo ko to zna a ko može biti jedino virtual dj! ja lično puštam muziku zadnjih 10 godina i tek prije 5 godina sam se prebacio na cd player-e,al to je zadnje dokle ču ići jer ne želim da puštam muziku sa kompjutera!
majko mila danas svi naki dj-eve. boze sacuvaj
Još samo kad bi neki portal se udostojio pa objavio tačno vrijeme audicija, i mogućnost prijave, bilo bi savršeno :/ :) Ili barem neko od vas da me informiše (ne brinite, ne zbog mene) ? :D
Audicija pocinje za 3 dana, a mi pojma nemamo gdje da se prijavimo. Kako ste organizovani, svaka vam cast. :D
respekt.al i ja ne vidim isto u cemu je fora tog show-a,ako neko ima kakvu inf o tome neka napise
Dovoljno je da pogledate face na reklami za native instruments(proizvođac traktor): Cox, Hawtin, Dubfire... Dakle vrh svjetske elektronske scene. Svi vi koji rondate protiv digitale ste jednostavno stali u 1998.godini, voze vas eksovi od tada i ne možete da se pomirite s tim da svi imaju pravo da se bave dj-ingom, dakle svako dijete s računarom, a ne samo oni čiji roditelji imaju pare za gramofone, mixete itd. što je kod nas veliki luksuz. Zato djeco i omldaino, dovoljan je kompjuter, tastatura i miš i neki software i idemo polako. Pa će neko nešto isproducirat nekad, neko će zabaviti masu partijanera a neko će odustat. Samo naprijed!!! A ovaj show je totalna glupsot. Kvalitet DJ-a se mjeri kvalitetom dugotrajnog seta kao cjeline a ne po tome što će neko pustit 2,3 pjesme scratchat i iživljavat se. House, techno, minimal je muzika ritma i plesa a za iživljavanje na opremi postoje rap dj-evi.
Kakve veze ima ko na čemu mixa? Pa pogledajte malo sve svjetske DJ-eve, svi prelaze na digital dj-ing. Razlog - nema nosanja kofera, možeš uvijek imati svu muziku sa sobom, lakše se dolazi do muzike. Tehnika je kod dj-inga najmanje važna stvar, bitno je znati složiti pjesme, imati koncept, osjetiti ekipu... Garnier, čovjek koji je u tehnici jedan od najboljih na svijetu, kaže da je natezanje s tehnikom glupost. Svi na partijima slušamo muziku a ne tehniku mixanja. Naravno da je važno da trake ne iskaču, da se ne duplaju basovi itd... Ali mixati na gramofonima, playerima ili računaru je podjednako teško. Ja sam naučio na gramofonima ali danas je to nebulozno. Posebno u zemlji u kojoj nemaš prodavnice ploča. Danas mixaj digitalno, beat match radi manuelno, nabavi mixetu sa touch padovima ili final scratch, caos pad i možeš radit čuda. Ali digital dj-ing je budučnost i več danas vrlo rijetko ko ga ne koristi a za par godina niko neće imati gramofone.
pa ko umije da mixa,nek se i prijavi,zato se i zove reality show...oni koji se pokazu,bit ce nagradjeni,oni koji ne,ce ispasti i kraj price!
poceo sam da skupljam pare za opremu ;)
aaaahahhahahaha! interesuje me samo koji kriteriji ce da bude...slazem se s osobama koje poistovjecuju dj-ing i vlastitu produkciju...a ovi sto znaju preko traktora nastimati beat matching, kuci pa svirajte po wc-u
Jaoooo hoće li biti Guetta u žiriju aaaaaaaaaaa hahahaaaaaaaaaaaa ??????
ja vam pravopisa i govana. da za plese, valjda zaplese covjece. do kad cete vise pisati neispravne i neprofesionalne clanke? zbog vas mladi ljudi zaglupljuju.
mogul ja al da mixam narodnjakeeeeee :D
E, ja jest ova Lajla (di.lajla) jedna obična po.ltro.nuša. Za pare će se uvući svakom u pa.kaš. Lafo ona neka urednica. Pro.tarl.aho je malo Mitrović i eto radnog mjesta. Sad glumi neku facu po gradu, a kad joj je Malčo ša.m.are palio u sred grada, bila manja od makova zrna. Sve u nekim kvazi projektima, kao i ovaj! Sve se na BH pinku iz Bg uređuje, nema ona pojma o životu. Jedini njen \"uspješni\" projekat je ona de.biln.a serija Mahalaši! Može kod nas svako sve da radi. Zato nam je država ovakva! F.u.j
Tipično za sve medije, najave neki događaj koji kao obuhvata to što bi trebao a ustvari se sve svede na neki jadni djelić svega toga. Ako već hoće da naprave nešto vezano za elektronsku muziku trebaju biti upoznati sa svim stilovima elektronske muzike, a ne samo pop ili šta su već naveli??? I uostalom ovo bi bilo zanimljivije da se predstavljaju DJ-eve koji prave svoju muziku a ne neke koji su samo naučili miksati koju house stvarčicu.
ahahahahahahahahahahahahahahaha