DJ Talent Show
0

Prvi reality koji će okupiti ljubitelje elektronske muzike

Sarajevo-x.com
Danijel Koletić i Lajla Torlak
Danijel Koletić i Lajla Torlak
Danas je u Sarajevu održana konferencija za predstavnike medija na kojoj je najavljen prvi reality show, koji će okupiti ljubitelje elektronske muzike. TV-takmičenje nosi naziv "DJ Talent Show“ i s emitovanjem će početi u aprilu na Pink BH.

Danijel Koletić, autor ovog realityja, kojim za područje BiH upravljaju Apriori komunikacije, istakao je: "Postoje natjecanja za DJ-e, ali ovo je prvi TV format u svijetu u obliku realityja. Krećemo iz Bosne i Hercegovine, budući da Apriori komunikacije kao grupacija slave 10 godina, pa ćemo na neki način to proslaviti ovim projektom, kao što smo to učinili i prije pet godinam kada smo lansirali projekat Hrvatska ulica slavnih, popularne zvijezde na opatijskom šetalištu".

DJ Talent show audicije biti će održane u 10 gradova: Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Brčko, Foča, Mostar, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica, a specifičnost ovog realityja je da će i voditeljski par biti izabran putem audicije čije najave počinju već početkom januara, tako da će neko ko možda nije talentovan za elektronsku muziku, a sanja da postane voditelj, također imati priliku da pokaže šta zna.

DJ Talent Show nakon 10 audicija seli u studio Pink BH, gdje će se od 10 finalista njih šestero takmičiti za titulu DJ godine BiH u 2011. godini. Ovaj reality show zainteresirat će urbanu mlađu publiku i onu koja je sklona slušanju elektronske muzike, ili će ih DJ-i podsjetiti na trendove '70-ih, '80-ih kada su DJ-i bili popularni u miksanju pop-hitova tog vremena.

Ovaj reality show interaktivniji je od ostalih jer pruža mogućnost publici da za pleše već od prvog DJ ritma. Prijave za audiciju započet će 15. februara 2011. godine.