Finale Jaeger Music Nighta
0

Polaroid Trip i Hetrem se takmiče za prvo mjesto

Sarajevo-x.com
(Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com)
U sarajevskom klubu Cinemas Sloga večeras će biti održano finale Jaeger Music Nighta u kojem će snage odmjeriti bendovi Polaroid Trip iz Sarajeva i Hetrem i Širokog Brijega. Finale će svojom svirkom uveličati Goran Bare i Majke.

Uoči velikog finala u Slogi je održana konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili članovi bendova finalista i Goran Bare.

Član benda Polaroid Trip Ivan Vidović je rekao da će učiniti sve da zadovolje ukuse publike te da se nada dobrom provodu i poštenoj borbi sa svojim večerašnjim "protivnicima".

Predstavnik Hetrema Berislav Arapović rekao je da će se publici predstaviti sa tri autorske pjesme i tri obrade.

"Bend postoji četiri godine. Nadamo se dobrom koncertu večeras, a protivnike nisam slušao, ali su mi simpatični kao osobe", rekao je Arapović.

Bare je bendovima poželio sve najbolje i rekao da jedva čeka da ih čuje. On će s Majkama sarajevskoj publici večeras predstaviti novi album Teške boje, koji je oduševio publiku i kritiku u regionu.

"Majke će dati sve od sebe da zadovolje sve ljude koji dođu na koncert. Ovaj bend je mješavina Gorana Bareta i benda Majke. Svirat ćemo pjesme sa novog albuma i one koje ljudi vole", rekao je Bare.

Publika će za svoje favorite moći glasati pomoću glasačkih listića tokom koncerta, ali i putem SMS poruka dok traje svirka. Broj za SMS poruke je 091 410 701, porukom Band 1 glasate za Polaroid Trip, a porukom Band 2 za Hetrem. O pobjedniku će odlučiti zbir direktnih glasova publike i glasova putem SMS poruka.

I ove godine pobjednicima programa Jaeger Music Night bit će osigurano snimanje prvog albuma. Nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za onaj bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa, a u pitanju su novčani bonovi za muzičku opremu.