Od 22 sata
31

Pero FullHouse - 30 Years Tour u Amfiteatru Doma mladih 16. juna

N. C.
Pero FullHouse slavi 30 godina za DJ pultom i tim povodom organizira turneju pod nazivom 30 Years Tour.

Turneja će obuhvatiti neke od najznačajnijih klubova i festivala u zemlji i regiji i trajati će godinu dana a nastupi će se snimati za istoimeni dokumentarac koji će osim klipova s nastupa uključivati i izjave nekih od najpoznatijih svjetskih i domaćih DJ-a i aktera techno/house scene od početka 90-ih do danas. Perin set će biti presjek njegove karijere, od samih početaka do danas, prateći evoluciju house & techno muzike sa stvarima koje su obilježile njegovu karijeru i mnoge plesne podije i kojima će pokušati približiti atmosfere s mnogobrojnih nastupa njegove bogate karijere.

Za drugu stanicu na turneju Pero je izabrao Sarajevo u kojemu je nastupio mnogo puta i kojemu se uvijek rado vraćao. U kultnom Domu mladih Pero će s lokalnom potprorom približiti novoj publici

kako je to izgledalo nekad a vjerujemo da će izmamiti i mnoge koji su odrasli na njegovim partijima od Aurore pa do Moondancea.

Pero je DJ, promotor, organizator, vlasnik etikete, radijski voditelj i prije svega muzički fanatik i nezaobilazni faktor razvoja hrvatske i regionalne techno/house scene. Za svoj doprinos lani je dobio nagradu Ambasador za životno djelo. U svojoj 30 godišnjoj karijeri Pero je kao DJ nastupio preko 1500 puta, od lokalnih klubova do mega festivala, organizirao preko 200 događaja od malih klupskih do festivala, ugostio više od 150 međunarodnih artista od kojih mnoge i po prvi put u regiji (Carl Cox, Laurent Garnier...), izdao prvi službeni CD mix Live Dj mix @ Aurora, pokrenuo prve Hr techno i house etikete Omega Ritam i Alfa Ritam. Svojim je radom utabao put da Hrvatska postane jedna od vodećih festivalskih destinacija. Nastupio je u nekim od najpoznatijih svjetskih underground klubova kao što su Tresor u Berlinu, Concrete u Parizu kao i festivalima poput Parade (Pariz), Dimensions, Ultra Europe, Mayday , Kozzmozz, Exit , Valkana Beach, Sea Dance, Refresh Festival , Hideout, Moondance... Prvi je domaći DJ koji je nastupio na Love Paradeu 1999 koji je bio najveći ikad s 1.6 milijuna posjetitelja, prvi na Maydayu i Techno Paradeu. Nastupio je nekoliko puta u hramu techna - berlinskom Tresoru.

Njegov Moondance festival koji se održava u srednjovjekovnoj

trogirskoj kuli Kamerlengo i koji ove godine slavi deseto jubilarno izdanje proglešen je čak tri puta za najbolji domaći techno festival. 2017. pokrenuo je novi alias Skeptik kojim predstavlja mračniju stranu techna i electra dok je orginalni brend rezervirao za sve u ćemu uživa od housea , acid & deep housea do Detoit techna.

Party počinje u 22:00 sata u Amfiteatru Doma maldih, karte se mogu kupiti na platou Centra Skenderija po cijeni u pretprodaji od 15 KM, a na dan eventa je 20 KM.