Poslušajte pjesmu
41

Otkrijte Kapitaklizmu i industrijske zvukove Sarajeva kroz prvijenac "Vrijeme otimanja"

N. C.
Kapitaklizma, industrial sastav oformljen u živopisnom Sarajevu, spreman je ostaviti trag na glazbenoj sceni sa svojim debitantskim izdanjem "Vrijeme otimanja" i jasno nam dati do znanja kako se odbijaju povoditi vodećim glazbenim trendovima.

Kapitaklizma je moćna sila koja kombinira složene ritmove, distorzirane rifove i intenzivne vokale, a sve kroz fuziju electro, industrial i mnogih drugih žanrova kao što su d'n'b, stoner, pa čak i punk motive uz beskompromisni pristup glazbenog stvaralaštva. "Kombinacija modernog electro zvuka, uz živi bubanj, stoner bass, alter podlogu, hard grunge gitare i nimalo naivne tekstove, čini da se svi osjetite pozvanim u borbi protiv šablonske ustajalosti!" poručuje svestrana Kapitaklizma.

Iako relativno novo ime na sceni, Kapitaklizma je već izazvala znatno uzbuđenje sa svojom zaraznom energijom i jedinstvenim stilom. Postava benda sastoji se od Mladena Mačara na vokalu i bas gitari, Strahinje Kostića na gitari, Damijana Vučkovića na bas gitari i Berina Tuzlića na bubnjevima.

Dok publika uživa u svježe objavljenom prvijencu "Vrijeme otimanja" i čeka uzbudljive nastupe benda u 2024. godini, Kapitaklizma ostaje vjerna svojoj viziji da stvara muziku koja rezonira i s pojedincem i sa kolektivom. Miješajući intenzivne zvučne teksture s promišljenim tekstovima, ova neustrašiva industrial sila obećava da će slušatelje odvesti na zaista uzbudljivo i nesvakidašnje glazbeno putovanje.

Intrigantan naslov albuma također nagovještava njihovu namjeru da izazovu promišljanja kod svakog pojedinca, dok uz tekstove koji su često introspektivni istražuju razne teme od društvenog razočaranja, osobnih borbi i sličnih tema koje potiču na razmišljanje.