Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prvi Novogodišnji koncert Bečke filharmonije odrzan je 1939. god. i organizovao ga je Gebels u cast Adolfa Hitlera, rodjenog austrijanca. U 1938 god. su pola muzicara Becke filharmonije bili zidovi, ali oni su do januara 1939. god, donosno do Novogodisnjeg koncerta 01.01.1939 god. izbaceni (vjerovatno ubijeni) iz ove filharmonije, tako da nisu svirali na ovom koncertu.
Neje da nešto foliram, inače rijetko slušam ozbiljnu muziku, ali ovaj koncert se tradicionalno gleda u mojoj kući. Nakon toga, skijaški skokovi. I tako to ide već decenijama, uz izuzetak od 1992.-1995.
Na OTV-u tuku Šaban i drinske lole. To je proleterska muzika a ne ovo gudanje koje većinom slušaju snobovi sa previše para
ako je karta više od 8 KM neću ići...... :(
Imamo mi našu Sarajevsku filharmoniju jednu jedinu u BiH. Samo još da im se koncertna dvoranu izgradi!!