Muzika
41

Nova pjesma, novi album, vječne emocije – Mara u Abraševiću

Klix.ba
Traju posljednje pripreme za koncert Sanela Marića Mare i benda, koji će se održati ovog petka u mostarskom OKC Abraševiću s početkom u 20 sati.

Iako je teško ponoviti odjek albuma VasDuh, po mnogima jednog od najznačajnijih umjetničkih projekata u dvodecenijskom postojanju bh. muzičke scene, mostarskim koncertom, Sanel Marić Mara najavljuje novo poglavlje.

"Najbolji mogući način da najavim to dugo očekivano snimanje novog albuma je baš tako, koncertima i to na mjestima i s ljudima koji nikad nisu gubili nadu u ovo što radim", rekao je Sanel Marić Mara.

Riječ je o albumu u kojem je Mara uglazbio pjesme savremenih hercegovačkih pjesnika, ali i probrao neke stare, koje nikad nisu imale priliku biti propisno snimljene.

Na albumu će se, između ostalog, naći stihovi Nedima Ćišića "S pričom u lišće i vjetar", Meše Begića "Planine Paname", Marka Tomaša "Grad", te Gorana Karanovića, čiju će pjesmu "Tvoje ime", na koncertu u Abraševiću Mara izvesti prvi put.

Nakon godina rada u improviziranom kućnom studiju koji je zabilježio Marine najsjajnije trenutke, nove pjesme će biti snimljene u profesionalnim uvjetima i dostupne svim ljudima koji vole zvuk mostarskog majstora čežnje tokom 2015. godine.