U Hotelu Evropa
19

Neno Murić promovisao album "Nedostaješ mi ti"

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Sinoć je u prepunoj Bečkoj kafani Hotela Evropa Neno Murić promovirao svoj prvi album "Nedostaješ mi ti“. Veliki broj Murićevih prijatelja, poštovaoca i saradnika okupili su se da čestitaju ovom vrsnom umjetniku koji je dokazao svoju vrijednost i neupitan pjevački kvalitet u prethodnih deset godina karijere.

Promociju je vodila TV voditeljica Naida Imamović-Srnja a gošća promocije bila je crnogorska pjevačica Ivana Martinović-Popović koja je s Murićem otpjevala pjesmu "Od puta do puta".

Na Murićevom prvjencu nalazi se deset kompozicija istaknutih bosanskohercegovačkih i regionalnih tekstopisaca, kompozitora i aranžera. Naslovnu kompoziciju "Nedostaješ mi ti“ napisao je i komponirao Alen Slavica dok je iza pjesme koja je postala zaštitni znak ovog pjevača "Stope da ti ljubim" stao renomirani dvojac Hari Varešanović i Fahrudin Pecikoza.

Istaknuti bh. kantautor Brano Likić utisnuo je svoj pečat na dvije kompozicije od kojih jednu Neno izvodi u duetu sa Mirzom Alijagićem, najpopularnijim basom sarajevske pop scene i liderom kultnog benda "Mirzino jato" koji je također sinoć bio uz Nenu.

Iza pjesme "Zahir" stoji sam Neno Murić koji se okušao i na kompozitorskom polju. Album je protkan iskrenom emocijom koju je publika uspjela u desetogodišnjem Murićevom profesionalnom muzičkom djelovanju prepoznati u svakom njegovom nastupu.

Neno Murić je sa svojim bendom izveo četiri pjesme. Promociju je otvorio naslovnom numerom, zatim otpjevao baladu "Od suza kradem so" i "Od stopa do stopa", da bi nastup završio sad već evergreenom "Stope da ti ljubim“.

"Zahvaljujem vam se dragi prijatelji što ste uz mene sve ove godine i podržavate me u mojim nastojanjima da budem svoj i kao takav prepoznatljiv na bh. muzičkoj sceni. Posebno se moram zahvaliti svojim suradnicima, medijima i sponzorima - novootvorenoj fabrici sokova "Sok" , apoteci "Faveda" i "Vispaku" te "Cacharelu" koji me je obukao večeras", rekao je Neno.

Promociji albuma prisustvovale su brojne javne ličnosti i Nenine kolege muzičari: Ibrahim Hadžibajrić, Dragan Vikić, Dragana i Đeronimo, Indira Kučuk-Sorguč, Nela Đenisijević, Slavica Delibašić, Brano Likić, Mirza Alijagić i drugi.

Album "Nedostaješ mi ti" izašao je u izdanju Muzičke produkcije Radio-Televizije Bosne i Hercegovine.